Daar de ICT (automatisering) zich in snel tempo ontwikkelen willlen we u zo goed mogelijk op de hoogte houden. De vakantie is voorbij en daarom proberen we elke week een ICT trend te brengen.
‘Grootste verzameling gestolen internetdata ooit ontdekt’

Een Russische bende blijkt de grootste verzameling internetgegevens zoals namen, wachtwoorden en e-mailadressen te hebben aangelegd die ooit is ontdekt. [‘Grootste verzameling gestolen internetdata ooit ontdekt’] Foto: Thinkstock. Dat is blootgelegd door de Amerikaanse beveiligingsfirma Hold Security, meldt de New York Times dinsdag.

De bende zou ongeveer 1,2 miljard gebruikersnamen en wachtwoorden en meer dan 500 miljoen e-mailadressen hebben verzameld.

Dat alles zou van ongeveer 420.000 websites zijn gehaald. Het is niet bekend wat de bende met de informatie heeft gedaan. Veel getroffen sites zijn nog steeds kwetsbaar voor de door de hackers gebruikte technieken, aldus de beveiligingsfirma.

“De hackers richtten zich op elke site die ze te pakken konden krijgen, van multinationals tot hele kleine sites”

Ons advies is om samen met systeembeheer een goed sterk wachtwoord in te stellen wat per maand aangepast moet worden. Stel ook hier uw personeelsgids op af.

Meer informatie bel ons 0164-297555