Van oudere software-versies is openbaar bekend welke zwaktes er in de beveiliging zijn. Waarom? Omdat leveranciers een update uitbrengen die exact aangeeft welk probleem wordt opgelost. Virusmakers misbruiken die informatie om op een PC, laptop, server, tablet of smartphone binnen te komen. Denk hierbij aan algemeen gebruikte software zoals PDF-lezers, Java, Flash, Internet Explorer c.q. FireFox of zelfs Microsoft Office. Wanneer het computervirus ontdekt welke versie er wordt gebruikt en welke update er ontbreekt, weet het ook een methode om binnen te kunnen dringen.

Het onderhoud van computers vergt tijd en komt vaak ongelegen. Het uitstellen van updates is echter geen oplossing. Met iedere update die u niet installeert, ontstaat een nieuwe opening voor kwaadwillende partijen. Momenteel richt 80% van de top-10 malware zich op kwetsbaarheden in verouderde software.

Tevens is het niet verstandig gratis software te installeren. Deze zijn vaak voorzien van software die u computer op afstand kunnen bekijken of overnemen zonder dat u dit merkt. Of stuurt informatie over uw computer gebruik door naar derden.

Als u een managed service overeenkomst heeft controleert TOP systems alle in en uitgaande email op onregelmatigheden.

Tevens is er een aanvullende service die actief de internetstroom met gegevens controleert.

Wilt u advies? bel ons op 0164-297555

Met vriendelijke groet,

 

het team van TOP systems B.V.