beveiliging_101921

1) Verbied werknemers apparatuur onbewaakt in de auto achter te laten. En leg sancties op als dit toch gebeurt en er schade ontstaat.

2) Bewaart een medewerker apparatuur op een veilige plek in de auto – uit het zicht en bij voorkeur in de kofferbak – zorg dan dat ze de bluetooth-functie uitzetten. Mocht bluetooth aanstaan, dan is het voor inbrekers gemakkelijk te scannen welke apparatuur in de auto aanwezig is. Verder is het opbergen van apparatuur in een speciale autokluis (in de kofferbak) het allerbeste.

3) Verplicht medewerkers om een wachtwoord of inlogcode in te stellen als ze hun privé-apparatuur voor zakelijke doeleinden gebruiken. Laat apparatuur niet onbeheerd staan zonder de apparatuur softwarematig te vergrendelen.

4) Verplicht werknemers om een veiligheidspakket te downloaden als zij privé-apparaten zakelijk willen gebruiken. Er is zelfs een optie waarbij deze veiligheidscertificaten aan de simkaart van de medewerker worden gekoppeld.

5) Zorg ervoor dat e-mail op alle privé-toestellen met een apart wachtwoord is beveiligd. En mocht er ook op bedrijfsservers ingelogd worden, zorg dan dat dit altijd via een VPN-verbinding gebeurt.

6) Zorg ervoor dat er nooit bestanden in apps of mappen van de toestellen zelf worden bewaard.
Worden de toestellen, zoals tablets, door meerdere gezinsleden gebruikt, verplicht uw medewerkers dan een eigen gebruikersaccount aan te maken op het privé-apparaat.

7) Beveilig extreem gevoelige documenten met een wachtwoord op het document zelf, dan kunnen bedrijven encryptie toepassen op documentniveau.

8) Gaat uw medewerker met vakantie? Zorg dan dat de apparaten die hij thuislaat op een veilige plek worden gelegd.

9) Adviseer medewerkers ‘terugvind-apps’, zoals ‘Find My iPhone’ of ‘Find My Tablet’ aan te zetten.

Afhankelijk wat u afspraken zijn worden bepaalde beveiligingen geactiveerd door TOP systems B.V. Voor prive apparatuur bent u zelf verantwoordelijk.

Heeft U vragen, belt u dan de helpdesk van TOP systems op 0164-297555.